Stolní tenisté přivezli důležitou výhru ze Šanova

Čtyři zápasy, čtyři výhry. Stolní tenisté TJ ČZ Strakonice Elektrostav zažívají vydařený vstup do nové sezony třetí ligy. Na výbornou zvládli i o prvním říjnovém víkendu výjezd na venkovní stoly. V sobotu zvítězili v Šanově, který také patří k aspirantům na postup, a druhý den splnili povinnost proti Chodovu.

3. kolo, sobota 2. října:

TJ Šanov – TJ ČZ Strakonice Elektrostav 5:10.

Body: Tomáš Havlík 4, René Kowal a Michal Brožek 2, Daniel Hýža a čtyřhra.

4. kolo, neděle 3. října:

SKST Chodov – TJ ČZ Strakonice Elektrostav 1:10.

Body: Michal Brožek 3, Daniel Hýža, Lukáš Zeman 2, Ondřej Krejčí a čtyřhra.

Komentář trenéra Vladimíra Havlíka: „Proti spolufavoritovi na postup do vyšší soutěže ze Šanova jsme předvedli parádní výkon. Nastoupili jsme v nejsilnější sestavě, i s René Kowalem z Nového Jičína, a bylo se na co dívat. Absolutorium zaslouží Tomáš Havlík, jenž ztratil pouze jediný set s bývalým extraligovým hráčem Mírou Štěpkou a přispěl k vítězství našeho týmu čtyřmi body. Pátý pak přidal s Michlem Brožkem ve čtyřhře. Utkání přineslo druholigovou úroveň a bojovný, kolektivní výkon. Všichni naši hráči podali vysoký standard. Druhý den jsme nastoupili bez dvou našich nejlepších hráčů, a i tak jsme si připsali jednoznačnou výhru. Skvělá práce a jedeme dál.“

Soutěž bude pokračovat zase o víkendu 23. – 24. října, kdy se u Otavy představí AC Sparta Praha B (sobota od 15.00) a Slovan KST Bohnice (neděle od 10.00).

Pokud svěřenci trenéra Vladimíra Havlíka opět dvakrát zvítězí, budou zase o něco blíže vysněnému postupu. Letos se totiž hrát play-off nebude a vítěz základní části postoupí přímo, naopak čtyři nejhorší se se soutěží rozloučí.